Præsentation af medlemsbog 2023

“Virkelig fin og velskrevet historisk roman” lyder det bl.a. i lektørudtalelsen. 

Kom og hør, når Sofie Jørgensen fortæller om sin roman Johannesminde i samtale med forfatter og litteraturformidler Daniel Boysen på Blågårdens Bibliotek på Nørrebro i København.

Johannesminde, der udkom den 2. november i år, er Sofie Jørgensens debut som romanforfatter. Bogen tager udgangspunkt i Sofie Jørgensens egen familiehistorie og rødder på Falster. Omdrejningspunktet er gården Johannesminde nord for Gedser på Sydfalster og handler om Lily og Antons liv på gården gennem 40 år og en verdenskrig. Det er en fortælling om en tid, hvor kvinder måske nok havde fået stemmeret, men i praksis var underlagt stramme sociale konventioner.

Sofie Jørgensen vandt i 2021 Modersmål-Selskabets skrivekonkurrence med novellen ‘Hesten’. Præmien var udgivelsen af et selvstændigt værk, som så er blevet til romanen Johannesminde. Vindernovellen blev sammen med de øvrige nominerede noveller udgivet i 2021 årbogen Stilhed før storm, og den indgår lettere omskrevet som en del af fortællingen i Johannesminde

Hvor: Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5, 2200 København N

Hvornår: Mandag den 27. november 2023, kl. 17:00

Allerede afholdt:

Hvor: Nykøbing Falster Bibliotek, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F

Hvornår: Tirsdag den 31. oktober 2023, kl. 19:00