Overrækkelse af Modersmål-Prisen 2019 til Rikke Mølbæk Thomsen

Rikke Mølbæk Thomsen, modtager af Modersmål-Prisen 2019, fotograferet på flagalléen i Blans i forbindelse med releasekoncerten for Omve'n hjemve
I anledning af udgivelsen af albummet Omve’n hjemve gav Rikke Thomsen den 5. april koncert i Blans, hvor hun modtog Modersmål-Prisen 2019 den 15. september 2019.

Musiker og sanger-sangskriver Rikke Mølbæk Thomsen – også kendt som R.Noor eller Rikke Noor – modtager søndag den 15. september 2019 kl. 12-14 Modersmål-Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt. Rikke Thomsen der er nyuddannet sanger og guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg, har for nylig udgivet albummet Omve’n hjemve. Er hun i den forstand debutant, er hun det ikke som sanger-sangskriver og guitarist. Rikke Thomsen har spillet som support for en række store danske musiknavne fra Allan Olsen til Tina Dickow og vandt allerede for seks år siden de første konkurrencer som sanger og musiker.

Albummet Omve’n hjemve er alligevel noget andet og nyt, et hjertebarn, kan man godt sige. For det er hjertets sprog, sit modersmål hun synger på. Rikke Thomsen er opvokset i Blans, der nu ligger i Sønderborg Kommune, og netop på Eckersberg Friskole fik Rikke Thomsen overrakt Modersmål-Prisen 2019 den 15. september.

Rikke Thomsen er vist den første der udgiver et album på sønderjysk. Mange har allerede rost hendes sang og guitarspil, men Modersmål-Prisen tildeles også fordi hun synger på den sønderjyske dialekt. Albummet Omve’n hjemve viser at Rikke Thomsen ikke kun er en erfaren musiker, men også en følsom digter som ikke kun er blevet modtaget med åbne arme i Sønderjylland, men også i Nordjylland hvor hun bor og er uddannet.