ABC på vendelbomål for små og store

Den enorme interesse for vores med længder bedst sælgende bog Mien føst tusi or på wæjlbomol (2022) har vist, at vi mangler bøger til dem, der gerne vil tage de yngste vendelboer med på sproglig opdagelsesrejse i det dialektlandskab, de selv er vokset op i. Til en bred aldersgruppe lancerer vi derfor Michaels ABC på wæjlbomol med 29 finurlige remser på vendelbomålet med fokus på dialektord og -udtryk og med kærlighed til det nordjyske lune. Flere scener inviterer til samtale i alle aldre om dilemmaer og opførsel i mødet mellem mennesker.

For at også efterkommere i eksil og tilflyttere kan få glæde af bogen, er der oversættelser til både rigsdansk, engelsk og lydskrift. Desuden fås ABC’en som lydbog, hvor to af remserne synges og spilles af Ib Grønbech, og det bliver muligt at bestille udvalgte illustrationer som plakater i A3 og A2.

Modersmål-Selskabet inviterer til udgivelsesreception i musiksalen på Vendsyssel Teater i Hjørring torsdag den 12. september kl. 16:00 med oplæsning og foredrag om bogens tilblivelse, skildringen af vendelbomålets humor og overvejelserne bag sprogbrug og stavning.

Samme aften kl. 19:30 er der generalprøve på teaterstykket Men her går det godt – Ib Grønbech teaterkoncert, der med skuespil og livemusik fører publikum rundt i Ib Grønbechs sangkatalog. Stykket forener Grønbechs musikalske univers, humor og lune med teaterrummets magi. Medlemmer af Modersmål-Selskabet kan indtil den 9. august købe billet til generalprøven den 12. september for 75 kr.* (til ledsagere for 100 kr.) i vores netbutik samt til de ordinære forestillinger for 245 kr. (normalpris 285 kr.) ved at ringe til billetsalget på 98 92 47 11 (hav medlemsnummer parat).

* Medlemmer kan få deres rabatkode ved henvendelse til sekretariatet eller finde den i vores elektroniske nyhedsbrev og i juni-nummeret af Sprog & Samfund.

Udgivelsen fejres på selve udgivelsesdagen med oplæsning og sang på Sæby Friskole – Vær og lær fredag den 13. september kl. 10-11.

Arrangementet i Hjørring er målrettet store børn og voksne, og arrangementet i Sæby er målrettet børn, men alle aldre er varmt velkomne begge steder. Bogen kan købes ved begge arrangementer samt i Danmarks ældste boghandel, Betty Mogensens Boghandel i Hjørring, hvor der er mulighed for at få den signeret lørdag den 14. september kl. 10-12.