Bogmesse 2005

Det blev tre travle dage for Modersmål-Selskabet på Bogmessen i Forum den 18.-20. november 2005. Med en ny placering lige over for Balkonscenen defilerede tusindvis af messegæster lige forbi selskabets stand.

Bogmessen 2005
En af bogmessens mange gæster afleverer sit forslag til selskabets konkurrence på bogmessen og får sig en snak med et af selskabets medlemmer, Verner Bylov Larsen, og bestyrelsesmedlem Ingrid Carlsen.

Mange hundrede lod sig lokke ind til en sludder, mens de udfyldte svarkuponen til en konkurrence med udgangspunkt i årbogen 2005, ”Kanon som rettesnor”. Fire simple spørgsmål om ordet ”kanon” skulle man besvare, og hver time blev en heldig vinder belønnet med et eksemplar af årbogen fra 1993, ”Dansk i tusinde år”, der titlen tro stadig er relevant og populær.

 

Bogmesse 2005

I en rodekasse lokkede slagtilbud på andre gamle årbøger, der nu kommer til ære og værdighed rundt om i de danske hjem, mens frivillige medlemmer af selskabet lokkede med selskabets sanghæfte og et eksemplar af den seneste årbog til nye medlemmer. Lørdag eftermiddag kunne man også møde og få sig en snak med en af bogens bidragsyderne, Jens Raahauge, der er formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion.

Bogmesse 2005
En messegæst roder gennem bogkassen med supertilbud på gamle årbøger. I baggrunden er et af selskabets medlemmer, Verner Bylov Larsen, i gang med at notere vinderen af timens lodtrækning på et opslag. Kvinden ved siden af ham måtte desværre konstatere, at hun ikke havde vundet.

Da messen sluttede søndag, kunne formand Bent Pedersbæk Hansen med glæde konstatere, at der var ryddet godt ud i lagrene af foldere, årbøger og gamle eksemplarer af Sprog & Samfund – også fordi hans private kælder fungerer som lager for en stor del af materialet.

Skriv en kommentar