Da der blev sat pris på Per Vers

Per Vers fik Modersmål-Prisen 2014
Per Vers fik Modersmål-Prisen 2014

Den 10. september fik rapkunstneren Per Vers overrakt Modersmål-Prisen 2014 ved et utraditionelt show i Gladsaxe gamle Teatersal på Gladsaxe Gymnasium. Overrækkelsen refereres i september-nummeret af medlemsbladet Sprog & Samfund sammen med formandens tale til prismodtageren.

Normalt bringes samtidig prismodtagerens takketale, men i dette tilfælde var den umulig at gengive talen på tryk. Den skal både ses og høres, og derfor har bestyrelsesmedlem Irina Bjørnø heldigvis lavet en videooptagelser med et 12 minutters sammenklip af Prisoverrækkelsen, som kan ses på YouTube.

Prisoverrækkelsen vakte også opmærksomhed i medierne. Forud bragte både dagbladene Politiken og Berlingske portrætomtaler af Per Vers, og på selve dagen var der en utraditionel omtale i radioen i DR P1 morgen kl. 8-9, og om aftenen bragte TV2 i sin udsendelse kl. 22 resultatet af, at et kamerahold havde fulgt Per Vers hele dagen.

Ved bestyrelsens efterfølgende private sammenkomst med prismodtageren og hans kone fik Per Vers overrakt en specialdesignet t-shirt, som han straks afprøvede.

Fotografer: Svend Nielsen samt Ingrid Carlsen (billedet af Kristina og Per Vers)

Skriv en kommentar