Ny bog: Det levende sprog – lystsejladser i det danske sprog

Forsiden med Eckersbergs maleri "En sejlads til Charlottenlund" fra 1824
Ingvar Glads anden bog om det danske sprog med C.W. Eckersbergs maleri “En sejlads til Charlottenlund” (1824) på forsiden

Det levende sprog – lystsejladser i det danske sprog

Ingvar Glad er glad for sprog. Og det er udgangspunktet for hans to udgivelser om det danske sprog. I 2014 fik vi ” Undervejs – Kulturens aftryk i sproget forklarer hvorfor vi egentlig siger som vi gør”, som blev omtalt i Sprog & Samfund 2014 nr. 4, side 7.

Nu har den sprogglade tidligere seminarielektor i dansk og retorik på Skive Seminarium skrevet endnu en bog, hvor han endnu engang dykker ned i afkrogene og finurlighederne i vores danske modersmål. Den har fået titlen ”Det levende sprog – lystsejladser i det danske sprog”.

”I min nye bog handler det om sproget som en lyst. Der er jo mange andre veje at færdes på, også i sproget, end de regelrette, skinnelagte spor. Veje, der lægger mindre vægt på, hvor vi vil hen, end på hvordan vi kommer derhen, og der er et væld af muligheder for at give sig personligt til kende i det, man siger og skriver”, siger Ingvar Glad, som via en lang række temaer som for eksempel bogstavrim, farvesymbolik i sproget, stednavne og danske låneord i engelsk opildner glæden ved sprog for både sprognørder og alle, der bare har en flig af interesse for sprog som vores vigtigste meddelelsesmiddel.

Bogen er udgivet på Skriveforlaget og koster kr. 199,–.

Skriv en kommentar