Bogmesse 2004

Bogmesse 2004Modersmål-Selskabet var igen i år med, da der den 12.-14. november var bogmesse i Forum. Med på standen havde vi denne gang også inviteret Blicher-Selskabet, H.C. Andersen-Samfundet og en række gæster, som publikum kunne kigge ind og hilse på.

Bogmesse 2004Mange er interesseret i sproget, men ikke alle ved, at vi har en forening,som man kan blive medlem af som ganske almindelig dansker og her blandt andet være med til at præge debatten om det danske sprog. Det blev mange af gæsterne klogere på takket være Selskabets nye folder, der er flot illustreret med kolorerede tegninger af Ib Spang Olsen.

Bogmesse 2004Foranlediget af kanondebatten i medierne uddelte vi også stemmesedler, hvor man kunne vælge sine egne forslag til fem sange og fem salmer, som man synes, alle børn skal lære i skolen. Det vakte stor interesse og fik rigtig mange til at besøge vores stand og give deres besyv med. Til hjælp havde vi fremlagt en oversigt over de mest kendte sange og salmer, og adskillige havde et stort – men positivt – problem, da de skulle vælge i den danske sangskat. Se resultatet af afstemningen.

Bogmesse 2004Adskillige venner af Selskabet lagde vejen forbi for at debattere med messegæsterne: Dette års prisvinder, professor Erik Hansen; folketingsmedlem Naser Khader; forhenværende medlem af Europa-Parlamentet Lone Dybkjær; formand for Heiberg-Selskabet Kirsten Dreyer, formand for H.C. Andersen-Selskabet Claus Tilling (der tillige er bestyrelsesmedlem i Modersmål-Selskabet); forfatter, anmelder og oversætter Lars Bonnevie samt tegner og forfatter Ib Spang Olsen.

Bogmesse 2004Vi fik både hyggelige samtaler og kaffe på gled – samt cirka 10 nye navne til medlemslisterne.

Skriv en kommentar