Det er godt, I er her … Bogmesse 2009

“Det er godt I er her …”, lød det fra en af de besøgende, som står for indbegrebet af danskhed, på Modersmål-Selskabets stand på Bogmessen 2009.

På stand 388 på Bogmessen i Forum havde Modersmål-Selskabet besøg af ikke mindre end 4 prismodtagere: Jørn Lund, Peter Lund Madsen, Johannes Møllehave og Erik Hansen.

Mange besøgende genkendte prismodtagerne på vores plakater, og mange havde hørt professor Jørn Lunds sprogudsendelser i DR. Mange sagde, at det var et godt valg af Jørn Lund med udsagnet; „Det har han fortjent!“

Desuden blev vi beæret med besøg af hele 4 bidragydere til Modersmål-Selskabets årbøger; Anne Holmen, Søren Sørensen, Susanne Bernstein og Hans Christian Fink samt redaktør Michael Blædel.

Stor tilstrømning holdt konstant tre vagter med højt humør og stort engagement i arbejde fra tidligt til sent. Alle besøgende viste stor interesse for det danske sprog og var enige om, at det skal værnes om samt udvikles i positiv retning. Mange opmuntrede Modersmål-Selskabet til at retlede sproget i DR og TV som normsættende.

Vores konkurrence om talemåder vakte stor interesse. Der blev trukket lod to gange i timen. Mange glade vindere vendte tilbage efter gevinsten, bl.a. Ole Hartling var heldig. Foruden den nye årbog, “Dansk i verden”, var Allan Karkers “Dansk i tusind år” et yndet valg til boggevinst. Den mest efterspurgte årbog var igen i år „Dialekter – sidste udkald“, hvorfor vi måtte skaffe ekstra forsyning til Forum undervejs. Ligeledes kom vi i snak med mange dialekttalende.

Rigtig mange tog positivt imod invitationen til årbogspræsen­tations­mødet og 30-års-fødselsdag, hvor vindere også kunne hente præmien.

Vi fik 6 nye medlemmer foruden et stort antal, som ville tilmelde sig på hjemmesidens adresse (nu www.modersmaalselskabet.dk). Desuden modtog Selskabet 12 tilmeldinger til modtagelse af mails fra SprogNyt. Der deltog 888 i konkurrencen, hvoraf de 2/3 var kvinder.

Stor tak til alle frivillige medlemmer, som ydede et stort arbejde på standen disse tre fra den 13. – 15. november.

Indlægget er en let redigeret udgave af artiklen i Sprog & Samfund 2009 nr. 4, s. 16.

Skriv en kommentar