Modersmål-Selskabet var på Bogforum 2015

Uredigeret billede med Per Vers, Irina Bjørnø og Lars Dannemand
Per Vers kiggede forbi, her sammen med bestyrelsesmedlem Irina Bjørnø og Lars Dannemand, der passede standen. Billedet, der ikke er redigeret, er taget af Ingrid Carlsen.

Fokus på tre temaer på BogForum 2015 den 6.–8. november

  1. Vild med dansk sprog
  2. Da Danmark blev dus
  3. Dansk i tusind år

Selskabet har foreslået det danske sprog som en del af den nye kulturkanon, som kulturminister Bertel Haarder har taget initiativ til.

Selskabets årbog 2015 udkom med titlen Hilseformer & høflighed. 14 forfattere fortæller om, da Danmark blev dus.

Modersmål-Selskabet har genoptrykt sprogforsker Allan Karkers danske sproghistorie Dansk i tusind år, som længe har været udsolgt.

Modersmål-selskabets stand C2-043 afslørede seks helte (M/K) med relation til de tre temaer.

Som sædvanlig var der en timekonkurrence med to præmier i timen, hvor konkurrencen i år med baggrund i Dansk i tusind år spurgte: Hvornår var det nu, det var?

Bogmessen i hovedpunkter

På vores stand fik vi mange besøg med debat om vort danske sprog, vi fik solgt årbøger og Dansk i tusind år, og en hel del deltog i årets konkurrence. Særligt lørdag formiddag var forrygende: Her fik Modersmål-Selskabet 6 nye medlemmer!

Alt i alt deltog 289 i konkurrencen med 2 vindere pr. time.

Vi fik i alt 14 nye medlemmer. Velkommen til nye medlemmer og tak for engagementet til alle.

I er velkomne til at deltage i de forskellige debatmøder og arrangementer og byde ind med stof til blad og hjemmeside. I må også meget gerne være med til at udbrede kendskabet til MS bl.a. ved at skrive i aviserne og på Facebook og hvor I ellers færdes. Er du vild med dansk – så tal dansk. Bevar og udvikl i hverdagen!

Vi fik besøg af 4 prismodtagere: Asger Baunsbak Jensen 1984, Niels Brunse 2012, Søren Ryge Petersen 2013 og Per Vers 2014.

I år var vi med på betaling over telefonen (MobilePay), hvilket var en succes.

Allan Karkers Dansk i tusind år (genoptryk af den reviderede udgave fra 2001) blev solgt til rigtig mange, som glædede sig over, at den var her igen. Se, hvor du kan købe den.

Dialekter – sidste udkald (årbogen fra 2002) blev efterspurgt af rigtig mange. Man kan jo håbe, at den kan kan blive genudgivet. Ellers kan den nu downloades (red.).

Vores nye årbog 2015: Hilseformer og høflighed fulgte med hvert nye medlemsskab.

Besøgende i alt i Bellacentrets bogmesse 2015: 29.822.

Velkommen til næste års bogmesse den 11.–13. november 2016.

Skriv en kommentar