Invitation til arrangement 21. juni 2014: Debat, fællessang og rap i Skibelund Krat

KØS – museum for kunst i det offentlige rum inviterer alle Modersmål-Selskabets medlemmer til at deltage i et arrangement i Skibelund Krat lørdag den 21. juni 2014 kl. 14. Arrangementet tager form som en debat med indlagt fællessang og rap, der sætter fokus på Skibelund Krats status som en mindepark med stærke rødder i højskolekulturen.

I Skibelund Krat står Niels Hansen Jacobsens skulptur »Modersmålet« til minde om Sønderjyllands digter Edvard Lembcke og Sønderjyllands historieskriver A.D. Jørgensen. Læs endelig den artikel, Modersmål-Selskabets næstformand, Henrik Munck, har skrevet om »Modersmålet«.

Arrangementet i Skibelund Krat

Skibelund Krat blev skabt til fællesskab om det danske sprog, demokrati og kultur efter nederlaget til tyskerne i 1864. Det fik status som et levende mødested for folkemøder med tusindvis af deltagende med stærke rødder i højskolekulturen. Kan den kultur vækkes til live i 2014?

Det er emnet for en paneldebat. Paneldeltagerne er Jørgen Kloppenborg-Skrumsager, tidl. formand i Skibelundforeningen; Mads Rykind-Eriksen, forstander Rødding Højskole og Inge Adriansen, inspektør på Sønderborg Slot og mindeekspert.

Arrangementet byder også på fællessang med Kristian la Cour og en optræden af Per Vers.

KØS’ Danmarkstour

Turen, som har til formål at sætte mindesmærker til debat har indtil videre bragt os ud til 7 forskellige mindesmærker i bl.a. Vangede, Roskilde, Odense og Århus. Hvert sted har journalist Torben Steno været vært for et debatarrangement med nogle paneldeltagere, som alle har en relation til monumentet, stedet eller begivenhederne som mindesmærket er rejst over.

Læs mere i KØS’ pressemeddelelse:

KØS Danmarkstur – Mød os til fællessang i Skibelund Krat

KØS Danmarkstur – Mød os til fællessang i Skibelund Krat 21. juni 2014