Lotte Thorsen får Modersmål-Prisen 2017

Lotte Thorsen, Politiken
Journalist Lotte Thorsen, Politiken, får Modersmål-Prisen 2017 for at være »Danmarks korrespondent i Sprogland«

Lotte Thorsen er journalist på dagbladet Politiken.

Lotte Thorsen er »Danmarks korrespondent i Sprogland«. Hendes indsats for at formidle sprogdebatten i Danmark er uvurderlig. Formanden for Modersmål-Selskabet Mette Bjørnvig Kaufmann siger:

Lotte Thorsens arbejde har over en årrække været en stærkt medvirkende årsag til at der overhovedet er en offentlig debat om sproget i Danmark.

Lotte Thorsen formidler ofte indbyrdes modstridende argumenter, holdninger og synspunkter loyalt til den brede offentlighed. Hun formidler viden og problemstillinger, der ofte kan være svært tilgængelige, i en både forståelig og personlig form, med en direkte appel til læseren.

Gennem årene har Lotte Thorsen vågent holdt øje med den sproglige debat og bragt meget dybdegående  artikler om sprog, som ofte ender på avisens forside eller fylder hele sektionsforsider. Dermed har hun oparbejdet et fagområde, som Politiken har taget til sig som et prestigeområde. Hendes historier forplanter sig også uden for Politiken, og hun er professionel på en måde, der på én gang virker ydmyg og troværdig.

Lotte Thorsen gør noget med og for sproget. Hun formidler vedvarende og vedholdende en debat om det danske sprog, ofte også i samspil med andre sprog. Hun lever til fulde op til Modersmål-Selskabets formålsparagraf, at bevare og udvikle det danske sprog.

Skriv en kommentar